Schulstad logo.Schulstad logo, lille.
Kernetal 2025
Tekst i billede, næsten halvdelen af 15-18-årige deltager jævnligt i madlavningen, 2/3 af disse nyder det.
Tekst i billede, Hver tredje 15-18-årige ønsker ikke telefon ved aftensmadsbordet.

De unge vil gerne snakke med mad i munden

Meget af Kernetal 2025 handler om de udfordringer, unge møder i deres hverdag, når det gælder sunde madvaner – og hvordan miljøet omkring dem ofte spænder ben for de gode intentioner. Her er der brug for nye løsninger, der tager højde for de unges virkelighed. Heldigvis viser Schulstad Kernedata også mange opløftende indsigter i de unges syn på mad og måltider. Her på siden præsenterer vi nogle af de tal.

Mad med hjemmefra gør frokostpausen bedre
En vigtig indsigt fra Schulstad Kernedata handler om, hvor meget det betyder, om man har mad med hjemmefra i skole eller ej.

Hvilke ord beskriver din frokostpause?

Socialt, 63 % mad med hjemmefra mindst ugentligt, 50 % mad med sjældnere end ugentligt eller aldrig.
Hyggeligt, 61 % mad med hjemmefra mindst ugentligt, 44 % mad med sjældnere end ugentligt eller aldrig.
Sjovt, 42 % mad med hjemmefra mindst ugentligt, 28 % mad med sjældnere end ugentligt eller aldrig.
Energigivende, 20 % mad med hjemmefra mindst ugentligt, 9 % mad med sjældnere end ugentligt eller aldrig.
Ensomt, 6 % mad med hjemmefra mindst ugentligt, 13 % mad med sjældnere end ugentligt eller aldrig.
Ensomt, 3 % mad med hjemmefra mindst ugentligt, 8 % mad med sjældnere end ugentligt eller aldrig.
Søjlediagram-indikator, fyldt.
Mad med mindst 1 dag ugentligt i skole
Søjlediagram-indikator, tom.
Mad med sjældnere end 1 dag ugentligt i skole eller aldrig

Samlet set viser vores undersøgelse, at vi voksne bør glæde os og anerkende, at mange unge overrasker positivt og faktisk vil deres mad og måltider det godt.